Een rommelige week, veel overgangen, geen zomer.. - Reisverslag uit Tübingen, Duitsland van Kees en Ellen Rippen - WaarBenJij.nu Een rommelige week, veel overgangen, geen zomer.. - Reisverslag uit Tübingen, Duitsland van Kees en Ellen Rippen - WaarBenJij.nu

Een rommelige week, veel overgangen, geen zomer..

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Kees en Ellen

02 Juli 2007 | Duitsland, Tübingen

Lieve lezers!
Hier ben ik weer, eindelijk weer een gelegenheid om bij te schrijven. Ik ga verder bij dinsdag 26 juni: We gaan de Rijn over en kijken nog een keer terug op de Dom. Waren eerst zuid gelopen om een voetveer te nemen, maar een aardige man stopte zijn auto om ons te vertellen dat het veer alleen in het weekend vaart. Dus toch de brug, met al die auto's.. Het is regenachtig weer en zowel rugzak als wij hebben onze jacks aan! Inktzwarte luchten beloven niet veel goeds, bovendien waait het heel erg hard. We lopen nog een aantal km langs de Rijn, toch leuk. Via fiets en wandelpaden gaan we eerst naar (een) Oberhausen, waar we moe van wind en het flinke doorlopen nog steeds droog aankomen. Niet te geloven, de buien passeren ons voor en achter.. In de middag is het verkeer iets vriendelijker en we lopen door tot Frost waar we moe aankomen na een tocht van 31km. Dat is bij ons geen gewoonte, maar deze keer geen alternatief.
woensdag 27 juni: al vroeg verder uit dit malle stadje waar het alweer geregend heeft en we met egaal grijze lucht weglopen om na een uur aan te komen in Bruchsal, en dat is prachtig! Er is een enorm groot slot in barokstijl, lijkt wel zo groot als Versailles, en natuurlijk nog nooit van gehoord. Kees scoort meteen weer 2 kaarten en we drinken lekkere koffie. Lnags heldere beekjes lopen we weer een mooie natuur in. Lekker klimmen en dalen en dus ook mooie vergezichten. In Heidelsheim weer een pauze bij de dorpspomp met bananen en bio-frambozen, mm. Geen lunchmogelijkheden of winkels en we eten snickers en sultana's. Geeft niets, we eindigen de dag in Bretten, waar we de laatste kamer vinden in Hotel Krone. Een pracht. Alles vakwerk op een mooi plein.
Donderdag 28 juni: uitgebreid ontbeten, pak je kansen, en bij een grijze lucht en frisse temperatuur lopen we weg met alle jasjes weer aan. De regen komt, maar gelukkig worden we niet al te nat. We drinken koffie bij de eerste dame in dirndljurk, we gaan echt zuidwaarts. 2 uur lang stijgen we langzaam maar gestaag wat ons weer een prachtig uitzicht en eerder nog een ree opleverde. We steken de A8 over, de snelweg naar München, en ook dat vinden we weer een stap. In Pforzheim aangekomen ontdekken we een stad zonder altstadt (en lezen later dat die geheel is gebombardeerd). Er is niet echt iets moois voor teruggebouwd, maar we hebben een nette kamer in het centrum en ik koop een nieuwe blouse en een echte pet (met zonneflappen, ala Ton ten Velde), Kees maakt nog wel een foto). Overigens zijn de mensen erg aardig en helpen al voordat je vertelt dat je iets zoekt.
Vrijdag 29 juni: We lopen al heel vroeg uit deze stad weg, hebben weer heel erg behoefte aan natuur. Bij een kiosk hebben we weer een babbel met aardige mensen. Dan beginnen we aan onze wandeling langs de Würm die een paar dagen zal duren. Het zijn mooie paden, deels door het bos, deels door een wijdere vallei. De middag lopen we een fietspad, die gaan meestal sneller, maken we lekker kilometers, en de uitzichten zijn vaak talrijker. Voor wandelpaden moet je harder werken, en dat vinden we ook erg lekker! Einde dag komen we aan in Weil der Stadt, alweer een pracht. Veel geschiedenis, de muur staat er nog voor een deel, 2 kloosters en mooie vakwerkhuizen. We vinden een Gästezimmer bij heel aardige mensen, die ons maar dwazen vinden, maar ook wel weer leuke. We maken nog even een stadswandeling op de Teva's/moccasins, en eten in onze Gäststätte. Van de baas krijgen we na afloop nog een dikke neut, en nog 2 flesjes mee om de wandeling vol te houden!
Zaterdag 30 juni:
Net buiten begint het al te spetteren, dus alle maatregelen worden getroffen. Het valt alweer mee, echt nat worden we niet. We lopen verder hele mooie dalletjes omhoog richting bronnen van de Würm en komen al vroeg aan na 17 km in Hildrizhausen, een slapend gat waar we toch maar weer een kamer scoren. Er tegenover een benzinepomp met winkeltje en achter ons een verwarmd zwembad. Wat een onverwachte luxe. Omdat we tijd genoeg hebben gaan we zwemmen, en dan blijkt dat verwarmd wel wat overdreven.. We eten 's avonds bij 2 lieve mannen.
Zondag 1 juli: We lopen om ongeveer 8 uur weg, de zon schijnt, dat was ons door die lieve mannen ook beloofd, en we hebben er zin in. We gaan door Natuurpark Schönbuch en dan is het 17 km naar Tübingen, waar we zeker willen overnachten. 2 dagen korte wandelingen, maar 35km in 1 dag was ook ons te gortig. We genieten van het park, lopen eerst nog naar de bronnen van de Würm en dan beginnen we weer aan een nieuwe beek. We hebben het hele traject de zon voor ons, lopen eerst zuid oost en daarna nog een stukje zuid. We laten ons lekker stoven en ik zet natuurlijk mijn pet op! Dan weet je weer wat een verschil het maakt als het lekker warm is: je pauzes op bankjes zijn langer en vol extra genieten. Tja en dan lopen we toch het park uit, en lopen verder Tübingen in via een heel mooi weggetje en zijn snel midden in de stad. Kees ziet weer een mooie logeerplek en er blijkt ook een kamer vrij. Dan maar weer een keer de was, en nog tijd genoeg voor een stadswandeling met wel 28 punten! Een prachtig oud en onneembaar slot, Kees is er stil van. We eten heel romantisch boven de Neckar, het is inmiddels toch weer gaan regenen, maar wij zien de punters voorbij komen, kijken op een brug vol bloemen en treurwilgen langs de rivier. En dan eten we ook nog bij een leuke Italiaan, die in no time zijn gasten heeft verteld dat wij lopend onderweg zijn naar Rome. Dus, onze buren vertelden dat ze Zandvoort kennen, en na afloop drinken we de zelfgestookte grappa!!!
Maandag 2 juli:
Even pas op de plaats. Na alle kou van de afgelopen dagen heb ik denk ik een kou opgelopen achter mijn schouderblad, en dat was vanmorgen echt niet lekker. We hebben voor 2 nachten bijgeboekt, ik ben door een huisarts aan wat medicijnen geholpen, die overigens nu al lijken te werken, en mag morgen nog even bij een osteopaat langs. Wat een rustige, aardige mensen hier, en zo welwillend! Dus nu alle tijd om de site bij te werken en even de mails langs te gaan. Straks even kijken of we ook nog foto's kunnen toevoegen. Lieve allemaal, ook van Kees de hartelijke groeten. (Hij heeft net een Engels boek gescoord over de tijd van de Romeinen, kan ie weer even nuttig bezig zijn en zijn kennis wat aanvullen). Kan ik mijn schoudertje even goed laten helen.

• 02 Juli 2007 - 10:09

Hans:

Wat hebben jullie een boel water bij je en dan te bedenken dat er nog een grote overvloed voorradig is voor op onze hoofden.
    beterschap met de kou en hopelijk komt er voor jullie meer droogte.
    groeten
    Hans

• 02 Juli 2007 - 11:53

Geke En Kitty:

Hans is ons al voor geweest, wij moesten zelf maar even lezen. Nou dat hebben we gedaan en we hebben er weer van genoten....
    Mooie foto's, vooral het petje!!!! Kun je altijd nog mee naar de (ref.)kerk (haha) en Kees is er zekers ook wel erg gecharmeerd van. Trouwens Kees, wat heb jij mooie jubel tenen zeg....

Zo de groetjes uit Echtenerbrug, nee er is nog steeds niets loos. H&G zijn gewoon op visite...

Geke en Kitty (niet van Hans, die ligt op bedje)

• 02 Juli 2007 - 14:44

Geke En Kitty:

Miscommunicatie wat de Hans betreft, onze Hans had nog eens jullie leuke verhaal niet eens gelezen......, dat gaat hij vast en zeker zo eventjes doen.
    De groetjes!

• 03 Juli 2007 - 07:41

Lidia:

Hallo Ellen en Kees,

Hoop Ellen dat het met je rug meevalt en je zonder al te veel problemen weer verder kunt.
    Wat geweldig allemaal hoe je schrijft ,wat jullie allemaal ervaren.
    Hoop voor jullie op meer droogte.
    Groeten Lidia.

• 03 Juli 2007 - 07:48

Ria:

Ha die tippelaars
    Dat jullie het toch voor elkaar krijgen alle moeilijke ,vervelende gemene mensen te vermijden, dat noem ik nog eens scoren!
    Jammer dat Kees het onneembare slot niet in kon nemen maar ja , als ouwe ridder kun je ook niet te dol doen.
    Ik volg jullie op de voet.
    Veel plezier en beterschap met de schouder Ellen.

• 03 Juli 2007 - 10:01

Ineke En Toon:

Beste bikkels,

Wat een jaloers makende tocht. Wat kan Duitsland toch mooi en gezellig zijn.
    Ellen, het beste met je schouder. Advies: Laat Kees je dagelijks tweemaal liefdevol, maar pittig masseren met Voltaren of Midalgam. Helpt het niet, dan is het toch prettig.
    Mijn complimenten met je nieuwe hoed-pet. Een topontwerp.

We genieten van jullie verslagen en foto´s.

Groeten van Toon en Ineke.

• 03 Juli 2007 - 10:55

Mieke:

Hallo hallo,
    Weet niet of ik wel naast je durf te lopen als je die pet op hebt mam. ;) Hier alles goed. Ben gister met Janette naar St Andrews geweest en nu weer aan het werk in de bibliotheek.
    Dikke kus

• 03 Juli 2007 - 11:11

Rienje:

Lieve wandelaars.
    Wat een leuke verhalen en wat weten jullie goed de regen te omzeilen!
    Hier is het ook buierig en het mooie weer wil niet terugkomen.
    Jullie stormen wel erg hard af op Rome.
    Goed om even een pas op de plaats te maken.
    Maar....Ellen ik hoop dat rugpijn gauw over gaat, want achter je schouderblad is een vervelende plek.
    En wat eern bezoekers hebben jullie al gehad!
    Veel liefs van Rienje en Bart

• 03 Juli 2007 - 19:51

Ak:

Hoi El, zeg.... als die pet jongen krijgt en de oogjes zijn open , mag ik dan eerste keus uit het nest?????
    Om in stijl te blijven......., petje af voor jullie... liefs Ak.

• 07 Juli 2007 - 15:24

Yvonne:

Die pet die weet wat, maar dat had je waarschijnlijk wel verwacht. Lekker even een paar dagen bijkomen is ook niet mis na zo'n natte periode. Hopelijk wordt het vervolg van de reis iets droger. Groetjes Yvon

• 08 Juli 2007 - 20:14

Tamara:

Natuurlijk gun ik jullie stralend weer.... maar die pet, die ziet eruit alsof ie ook best tegen een buitje kan. Gewoon ophouden dus!!!!

loop ze, wij blijven volgen..

liefs Tamaar

• 09 Juli 2007 - 12:28

Anja:

Hallo Ellen! Leuk om je berichten te lezen. Ik moest van de week in eens aan je denken, dus heb je even opgezocht op google! verslag is erg leuk! hoop dat het weer lekker gaat met je schouder.
    goede reis verder, en ik zal jullie volgen vanaf hier!
    ciao, anja (van Italiaanse les)