halverwege de Povlakte
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Kees en Ellen
11 Augustus 2007 | Italië, Mirandola
Vandaag houden we een rustdag, want we hebben een paar zware dagen achter de rug. Meteen tijd om bij te schrijven, zie ook het vorige bericht. Ik heb het mooie traject tot Verona apart beschreven en geef jullie nu een korte impressie van onze dagen in de Povlakte:
Woensdag 8 augustus:
De lucht is egaal, wel dun donkergrijs als we weglopen langs het Gardameer naar het station van Peschiera. Aangekomen op het perron rijdt onze trein naar Verona binnen, dat is echt super! Binnen een half uur zijn we er en drinken lekker een bakje koffie. En dan vervolgen we onze reis en stappen de Povlakte in. Het kost veel tijd om de stad echt achter ons te laten en we steken met alle herrie die daarbij hoort een weg over met 10 rijbanen.. Het blijft nog een tijd druk met auto's, hier geen fiets- of wandelpaden... Wel hebben we nog een kaart van 1:55.000 tot aan de Po. We lopen nog langs veel kleine koffieterrasjes en doen er nog een aan, waar de waard zijn gasten probeert te overschreeuwen, maar verder goed gehumeurd is! In één van de dorpen van Castel d'Azzano lunchen we uitgebreid op het terras. Met de buik vol met spaghetti, vlees en veel sla lopen we verder op zoek naar een rustiger weg. Het is alweer warm. Het weggetje dat we zoeken blijkt privata, maar we zien ook niet echt een verbodbord en lopen tussen enorme akkers en grote rijstvelden langs de Azienda de Vo, wat later blijkt de grootste Azienda van de Povlakte te zijn. Er hoort natuurlijk ook een prachtig huis bij, we denken dat de eigenaar op vakantie is. Kilometers landerijen en alleen af en toe een trekker. We zijn blij te lopen zonder al die auto's om ons heen, maar dit is wel een beetje saai. We vinden een hotel in Isola della Scala en eten er 's avonds met de arbeiders die er ook een onderdak hebben. Nonni en nonna zijn gek op hun kleinkind en het is best aardig. Inmiddels is er een enorme onweersbui losgebarsten en wij zitten lekker droog.
Donderdag 9 augustus:
Als we weglopen is het nog lekker fris en we proberen weer een stukje langs de N12 (dat is de kortste weg naar Bologna), maar na een paar km zijn we het weer hardstikke zat. Geen pad, dus tegen het verkeer in langs de berm en bij iedere vrachtwagen een beetje verder de berm in.. Ik loop voorop en roep als er verkeer van voren aankomt, en dan antwoord Kees achter mij of er iets aankomt van achteren... We hebben er een soort deuntje voor ontwikkeld..
In Pellegrina zijn we het zat en slaan af naar een wit weggetje meer westwaarts. Meteen weer landerijen en deze keer veel met tabak. Onderweg komen we wat geinteresseerde fietsers tegen en van een jonge vrouw krijgen we uit respect ieder een grote nectarine. We knabbelen hem lekker weg en het maakt ons blij! Intussen is de lucht achter ons erg onrustig en we horen regelmatig gerommel. We besluiten door te stappen, willen graag lunchen in Nogara, en zetten er nog een tandje bij. Onderweg scannen we iedere schuur en ieder afdak, bushalte enz. maar er is niet veel tussen al die landerijen.
Als ik in een café in Nogara koffie bestel breekt dan eindelijk de bui los, en het is een beste! Wat voelt dat toch heerlijk, we hebben mazzel gehad, en ook ons flinke doorstappen is beloond. Na de lunch van koek en sandwich schijnt de zon weer en lopen we verder zuidwaarts. Kees heeft een wit weggetje op het oog om dus heel rustig in Ostiglia aan te komen. Het is een heel eind, maar tussen Nogara en Ostiglia is verder niets. Dan blijkt ons witte weggetje een grasdijkje en we wagen het er op. Als we maar wel bij de brug uitkomen die op de kaart staat. Na een paar km tussen mais en mais komt de brug inderdaad, alleen de beloofde weg na de brug is er niet... We kiezen voor een ander weggetje, maar die blijkt na 1,5 km te eindigen in een afgesloten hek met daarachter blaffende honden. We nemen ons verlies en lopen terug. Kiezen dan nog een keer verkeerd, en via de laatste mogelijkheid komen we dan toch weer op de N12... Waar een mens dan toch weer blij mee is! We pauzeren nog even langs de drukke weg en gaan meer op karakter dan op de voeten verder naar Ostiglia, waar we ons een albergo aan de Po hebben beloofd. Die blijkt er dus niet te zijn, en we vangen verder ook nog bot. Uiteindelijk een superongezellig ding gevonden op een druk kruispunt, maar het kan ons niets meer schelen. Kees rekent uit dat we 35km hebben gelopen..
's Avonds eten we dan toch nog gezellig op het enige terrasje met 4 tafeltjes, waar wel een jongen ons en alle mensen op het terras van de gelateria aan de overkant verwend met Italiaanse liefdesliedjes!
Vrijdag 10 augustus:
's Nachts gelukkig zo moe dat we nog goed hebben geslapen, maar bij het optrekken van de vrachtwagens stond iedere keer onze albergo op zijn grondvesten te trillen..
We zijn nog niet helemaal hersteld, maar willen graag verder. Eerst de Po over, die een brede rivier is. Weer een hobbel genomen op onze reis naar Rome! Over de brug vinden we meteen de goede weg, iets oost van de N12 en lopen nu langs veel velden met tomaten, en zien verbaasd hoe uit zo'n ongeregeld veld met loof en alle kleuren tomaten over een lopende band de bak van een trekker zich heel snel rood vult!
Als we pauzeren langs de oprit van een boerderij ontmoeten we 4 fietsers uit Munchen onderweg naar Rome; zij fietsen in 1 dag naar Bologna... Leuke mensen. Als de kerkklok 12 uur slaat lopen we Poggio Rusco binnen en eten een broodje op een heerlijk koel terras. Met de nodige aanwijzingen vinden we de Via Carnevale en lopen heerlijk langs landerijen rustig verder naar Mirandola. Over een echte weg en we snijden zelfs nog een stukje af! In Mirandola blijkt de VVV met vakantie en vinden we nergens een bord van hotels. We worden de verkeerde kant op gestuurd, en na nog 4 keer vragen komen we aan bij hotel Pico. Dat ziet er allemaal gelikt uit en we zijn reuze blij. Nemen even rustig de tijd voordat we gaan eten, en genieten van het even niets hoeven. In al zijn wijsheid stelt Kees voor morgen een rustdag te nemen, die dag hebben we al gelopen, want ook vandaag was het weer 28km.
Zaterdag 11 augustus: Dat is het nu. We hebben heerlijk ontbeten en genoten van vers geperst sinaasappelsap!... Omdat ik in ons hotel op Internet kan, ben ik weer in 2 verslagen lekker bijgeschreven en ga het er nu even lekker van nemen. Kees is het stadje vanmorgen al in geweest en zegt dat er niet veel te zien is. Dan wordt het dus terras en terras! en morgen weer opgefrist verder voor nog zeker 3 dagen Povlakte voordat we in Bologna aankomen. Steeds vonden we die verhalen over de Povlakte intrigerend, zo van: daar laat je je toch niet door kennen.. Nu weten we beter. Je bent zo verwend geweest met leuke plaatsjes, mooie uitzichten, altijd iets anders en verrassends en hier is echt bijna niets te beleven. Ook de mensen zijn minder vrolijk en blij. Enfin, het hoort er allemaal bij, en graag doe ik jullie in Bologna weer verslag van de belevenissen in Povlakte zuid!
P.S. Deze computer beschikt niet over flash, dus de foto's houden jullie nog tegoed!
11 Augustus 2007 - 12:12
Mieke:
nog maar drie dagen en dan is het weer mooi. hier alles goed. het regent. dikke kus -
11 Augustus 2007 - 14:25
Menno En Loes:
Je verhalen klinken wel weer erg leuk, ook al is het lopen saai over de povlakte... dan is het straks des te leuker als jullie weer in mooier en gezelliger gebied komen! Koen komt zo eten, dus dan horen we de verhalen van hem! Ik ben benieuwd. En jullie kaartje is net aangekomen uit verona: super!
Wij hebben het nog steeds geweldig naar onze zin. Komend weekend geven we een spelletjes en barbeque feestje en hopen dat het dan mooi weer is... het is heerlijk om zo buiten te wonen.
Ik ben druk bezig met mijn logeeropvang te starten en menno is veel bezig met Chaos, er zijn 10 spellen af! Verder aan het werk en genieten van onze vrije tijd tussendoor.We hebben nog steeds een goed vakantiegevoel!
Verder worden de appels groot, de pompoenen beginnen te komen, de bietjes en wortels die niet opgegeten zijn door de konijnen zijn ook al wat toonbaarder, dus het wordt nog wat met de moestuin ook! En de poezen hebben het reuze naar hun zin. Laatst lagen Fro en Momo tegen elkaar aan op het bed!
Heel veel plezier met de wandeling! Lukt het goed met het italiaans, Ellen? Daar heb ik je nog niet over gehoord. Het zal wel wennen zijn, maar vaak gaat het spreken het snelste als je het de hele dag om je heen hoort!
Groetjes! -
11 Augustus 2007 - 16:29
Toon En Ineke:
Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten. Heel leuk van Coen om jullie op te zoeken.
Blijf doorgaan met genieten en blijf verslaqen maken. Dan genieten wij met jullie mee vanuit dit zo nu en dan uiterst regenachtig Nederland. Maar zo nu en dan ook bloedheet.
P.S. Het systeem met de Margieten en de Libelles werkt! Toon.
12 Augustus 2007 - 14:55
Koen:
Hoi hoi, leuk om jullie verhalen te lezen ook al had ik het meeste al gehoord. Succes nog de komende daagjes en veel plezier weer daarna :)
Kus -
12 Augustus 2007 - 15:12
Yvonne:
Hallo wandelaars, als jullie dit lezen zit de Povlakte erop. Rome is weer een stukje dichterbij. We blijven jullie volgen. Groetjes Yvonne -
12 Augustus 2007 - 18:24
Ab En Esther:
Lieve wandelaars, dit was heftig deze week, toch maar weer doorzetten en de Povlakte overwinnen, tof hoor, heel veel succes en sterkte en moed elke dag opnieuw te starten. Tot de volgende keer maar weer.Groetjes en liefs Ab en Esther. -
13 Augustus 2007 - 09:25
Sjors:
Hoi, ben zojuist terug van vacantie in Italie. Gekampeerd bij IDROmeer (ten westen van gardameer) en in Casciano de Murlo op camping Le soline hebben ook appartementen, 20 km ten zuiden van Siena. Mooie camping met terrassen en uitzichten en groot zwembad.
Hebben het daar prima naar de zin gehad met ons vijven. Naar o.a. Florence, Siena en Montepulciano geweest, het openluchtmuseuam Italie dus. We hebben wat wandelingen gemaakt en ik heb leuke fietstochten gemaakt door het Italiaanse platteland met zijn dorpjes en prachtige Toscaanse golvende landschap.
Leuk om jouw berichten te lezen van plaatsen waar we in de buurt zaten.
Jullie schieten al aardig op.
In Casciano de murlo stond aangegeven dat Rome iets meer dan 200 km ver was.
Het ga jullie goed. Sjors
14 Augustus 2007 - 08:16
Annelijn:
Ha Ellen & Kees,
Jemig, ik kan jullie nauwelijk bijbenen, zo snel als jullie gaan. Maar nu kan het niet meer veranderen. Het blijft nu Italie tot aan Rome ;). Hier in Utrecht gaat alles z'n gangetje. Heerlijke zomerloomte en volle terrasjes met blije mensen. De boerderij is ook heerlijk. Ik verbaas me over het feit dat gras zo snel groeit en dat ik voor mijn gevoel alleen maar grasmaaiers hoor loeien. De wintervoorraad kuilgras en hooi voor de koeien is 3 dubbel binnen. Ze kunnen zelfs gaan verkopen, voor het eerst in hun geschiedenis. Het is een goed grasjaar dus! Kusx. Annelijn -
14 Augustus 2007 - 09:31
Ditte:
Hoi Ellen en Kees,
Als jullie dit lezen hebben jullie 3 dagen Po vlakte erop zitten waarschijnlijk en zijn jullie aan het genieten in Bologna. Het blijft ontzettend leuk om jullie verslagen te lezen. Ellen complimenten hoe je deze schrijft.
Groeten
Ditte